Wieprzowina w jarzynach - proste i pyszne danie jednogarnkowe

Wieprzowina w jarzynach - proste i pyszne danie jednogarnkowe
Autor: Shutterstock Tak przygotowaną wieprzowinę można podać z ryżem lub makaronem
łatwy
30 min
4

Dieta bezglutenowa

Wieprzowina w jarzynach to aromatyczne danie łatwe do przygotowania. Dzięki dużej ilości warzyw w ostateczności możemy ją zjeść bez surówki - tylko z ryżem lub makaronem.

SKŁADNIKI

  • 400 g wieprzowiny z łopatki
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 300 g mrożonej fasolki szparagowej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso pokroić w kawałki podobnej wielkości.
  • Łodygi selera pokroić w plasterki, cebulę pokroić w kostkę.
  • Na patelni rozgrzać masło, dodać mięso i obsmażyć na rumiano. Dodać seler i cebulę i ponownie smażyć do zezłocenia.
  • Dodać sos sojowy, ewentualnie sól, a także pieprz, dusić pod przykryciem 10 minut.
  • Dodać fasolę i dusić dalsze 15 minut.
Wieprzowina: wartość odżywcza, zastosowanie kulinarne
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej