Tak szykuje obiad na szybko. Te kąski smakują obłędnie

Dieta bezglutenowa
Proste, aromatyczne i szybkie w przygotowaniu. Te wspaniałe czosnkowe kąski wołowe z air fryera świetnie sprawdza się na każdy dzień tygodnia. Są proste w przygotowaniu, a wychodzą za każdym razem. I ty rozsmakuj się w tym internetowym hicie.
Prosty i szybki obiad z air fryera. Wystarczy kilka składników
Stek z masłem czosnkowym to nie jest żadna nowość. Jednak ten sposób przygotowania może niezwykle ułatwić cały proces. Zaczynając od krojenia mięsa na mniejszą kostkę - w ten sposób znacząco skracamy czas smażenia się steku. Jednak warto podkreślić, że przy niewielkich kawałkach znacznie ciężej będzie kontrolować stopień wysmażenia mięsa.
Jednak przygotowanie mięsa w air fryerze to świetny sposób. Idealnie tworzy się na nim "przypieczona" skórka, kiedy środek pozostaje jeszcze lekko różowy. W każdym razie, mięso, które jest następnie obtoczone w maśle czosnkowym smakuje wybornie.
Tak przygotowaną polędwicę możemy podawać na najróżniejsze sposoby. Świetnie sprawdzi się z ziemniakami i surówką, ale również można podawać je np. w formie domowego "kebaba" albo w bułce pita. Świetnie sprawdzą się również jako przekąska na imprezę.
W każdym razie, przygotowanie tego dania jest niezwykle proste i udaje się za każdym razem. Wystarczy dosłownie kilka chwil i składników, by móc się rozkoszować tym niesamowitym daniem, które stało się hitem TikToka.
SKŁADNIKI
- 400 g polędwicy wołowej
- 1 łyżka oleju
- sól i pieprz
- 50 g masła
- 2 łyżeczki sosu Worcestershire
- 1 ząbek czosnku
- szczypiorek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Air fryera nagrzewamy do 200 stopni.
- Polędwice kroimy w kostkę, doprawiamy i mieszamy z oliwą.
- Wrzucamy mięso do koszyka i pieczemy 7 minut.
- W tym czasie w misce łączymy ze sobą masło, posiekany czosnek i sos Worcestershire.
- Dodajemy upieczone mięso i dokładnie mieszamy.
- Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.