Roladki z filetu z kurczaka nadziej warzywami. Nieskomplikowane danie, które zasmakuje każdemu

Roladki z filetu z kurczaka nadziej warzywami. Nieskomplikowane danie, które zasmakuje każdemu
Autor: Shutterstock Proste do wykonania, bardzo smaczne i efektowne roladki z filetu z kurczaka nadziewane warzywami
łatwy
30 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta niskokaloryczna

Roladki z filetu z kurczaka to danie, które zachwyci smakiem, a także prostotą wykonania. Z powodzeniem możesz podać je nie tylko na co dzień, ale też na uroczysty obiad lub imprezę.

SKŁADNIKI

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka mniej więcej jednakowej wielkości
  • 250 g pieczarek
  • jedna papryka czerwona
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 kawałków suszonych pomidorów w oleju
  • 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Piersi rozbić tłuczkiem na płaty grubości 0,5 cm, posypać solą i pieprzem
  • Pieczarki oczyścić, pokroić drobno i podsmażyć z cebulą pokrojoną w półplasterki na oleju z suszonych pomidorów, do odparowania i lekkiego zrumienienia.
  • Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojoną drobno paprykę i suszone pomidory, wymieszać.
  • Farsz ułożyć na rozbitych piersiach z kurczaka i zrolować je. Spiąć wykałaczkami.
  • Roladki posmarować olejem i zamknąć w woreczku do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180ºC, do miękkości, czyli ok. 30 minut.
Beszamel: Kurczak - wartość odżywcza mięsa z kurczaka, właściwości, zastosowanie kulinarne
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej