Rolada z udźca indyczego wybornie smakuje na ciepło, a jeszcze lepiej na zimno. Wygląda efektownie, a jest tak łatwa do przyrządzenia. Zobaczcie sami naszą instrukcję krok po kroku!
więcej...
foto: Shutterstock
Rolada z udźca indyczego: przepis krok po kroku
Na roladę potrzeba: 1 udziec z indyka, 2 łyżki majonezu, 1/2 szklanki tartego sera żółtego, około 20 sztuk suszonych śliwek kalifornijskich, sól i pieprz do smaku
więcej...
foto: Shutterstock
Rolada z udźca indyczego: przepis krok po kroku
Mięso należy rozkroić na pojedynczy płat i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa do jednakowej grubości na całej powierzchni. Ułożyć na folii aluminiowej i posmarować majonezem.
więcej...
foto: Shutterstock
Rolada z udźca indyczego: przepis krok po kroku
Posypać porcją 2/3 przygotowanego sera i ułożyć śliwki w równych odstępach...
więcej...
foto: Shutterstock
Rolada z udźca indyczego: przepis krok po kroku
Zwinąć roladę i owinąć ją folią...
więcej...
foto: Shutterstock
Rolada z udźca indyczego: przepis krok po kroku
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec 1 godzinę. Po tym czasie otworzyć folię, posypać pozostałym serem i piec do zrumienienia, czyli 10-15 minut.