Roladki wieprzowe ze śliwką - prosto, szybko i szykownie!

Roladki wieprzowe ze śliwką - prosto, szybko i szykownie!
Autor: Shutterstock Te roladki przygotujesz dosłownie w kilkanaście minut!
łatwy
20 min
4

Roladki wieprzowe ze śliwką przygotujesz dosłownie w kilkanaście minut. Możesz je zrobić ze schabu środkowego, karkowego lub sznycli z szynki - ważne by mięso było dobrze rozbite i miękkie.

SKŁADNIKI

  • 6 kotletów wieprzowych bez kości
  • 6 plastrów surowego boczku wędzonego
  • sól i pieprz 
  • 100 g śliwek suszonych bez pestek
  • olej do smażenia
  • bulion

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso rozbić, posypać solą i pieprzem.
  • Ułożyć śliwki, zawinąć mięso w roladkę i owinąć ją boczkiem. Spiąć całość wykałaczką.
  • Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony do lekkiego zrumienienia. Zalać bulionem i dusić około 15 minut.
Wieprzowina: wartość odżywcza, zastosowanie kulinarne
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej