Pulpety z indyka z natką pietruszki lub koperkiem: przepis dla najmłodszych

Pulpety z indyka z natką pietruszki lub koperkiem: przepis dla najmłodszych
Autor: thinkstockphotos.com Im dziecko starsze, tym można bardziej urozmaicać dodatki do pulpetów z indyka
łatwy
20 min
4

Mięso indyka powinno jak najczęściej pojawiać się w daniach dla dzieci. Proponujemy zrobić z niego coś prostego i pysznego: pulpety z indyka z natką pietruszki albo koperkiem. Przetestuj nasz przepis!

SKŁADNIKI

  • 70 g gotowanej piersi indyka
  • 6 g masła
  • 5 g bułki tartej
  • żółtko (opcjonalnie)
  • łyżeczka siekanej natki lub koperku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso miksuj (z odrobinką wody) lub zmiel maszynką.
  • Masło utrzyj z żółtkiem i dodaj do mięsa.
  • Następnie dodaj jeszcze natkę lub koperek, bułkę i całość dokładnie wymieszaj.
  • Uformuj małe pulpeciki i włóż je do wrzącego wywaru z jarzyn lub rosołu.
  • Gotuj na małym ogniu przez 10 minut pod przykryciem.