Pulpety z indyka z natką pietruszki lub koperkiem: przepis dla najmłodszych

2016-11-10
Pulpety z indyka z natką pietruszki lub koperkiem: przepis dla najmłodszych
Autor: thinkstockphotos.com Im dziecko starsze, tym można bardziej urozmaicać dodatki do pulpetów z indyka
łatwy
20 min
4

Mięso indyka powinno jak najczęściej pojawiać się w daniach dla dzieci. Proponujemy zrobić z niego coś prostego i pysznego: pulpety z indyka z natką pietruszki albo koperkiem. Przetestuj nasz przepis!

Składniki

70 g gotowanej piersi indyka

6 g masła

5 g bułki tartej

żółtko (opcjonalnie)

łyżeczka siekanej natki lub koperku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Mięso miksuj (z odrobinką wody) lub zmiel maszynką.

Masło utrzyj z żółtkiem i dodaj do mięsa.

Następnie dodaj jeszcze natkę lub koperek, bułkę i całość dokładnie wymieszaj.

Uformuj małe pulpeciki i włóż je do wrzącego wywaru z jarzyn lub rosołu.

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut pod przykryciem.