Pulpety z indyka z natką pietruszki lub koperkiem: przepis dla najmłodszych
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Mięso indyka powinno jak najczęściej pojawiać się w daniach dla dzieci. Proponujemy zrobić z niego coś prostego i pysznego: pulpety z indyka z natką pietruszki albo koperkiem. Przetestuj nasz przepis!
SKŁADNIKI
- 70 g gotowanej piersi indyka
- 6 g masła
- 5 g bułki tartej
- żółtko (opcjonalnie)
- łyżeczka siekanej natki lub koperku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso miksuj (z odrobinką wody) lub zmiel maszynką.
- Masło utrzyj z żółtkiem i dodaj do mięsa.
- Następnie dodaj jeszcze natkę lub koperek, bułkę i całość dokładnie wymieszaj.
- Uformuj małe pulpeciki i włóż je do wrzącego wywaru z jarzyn lub rosołu.
- Gotuj na małym ogniu przez 10 minut pod przykryciem.