Karkówka w orzechowej panierce
2021-03-29
łatwy
120 min
4
Łatwy w przygotowaniu przepis na soczystą karkówkę z panierką w chrupiących orzechach laskowych. Karkówka z orzechami świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ważne jednak, by była soczysta i aromatyczna. Sprawdź, jak zrobią idealną karkówkę w orzechowej otulinie.
SKŁADNIKI
- 1,5 kg karkówki
- 2 cebule
- 1 Fix Soczysta karkówka z pieca Knorr
- 4 łyżki bułki tartej
- 1 czerwona papryka
- 50 g orzechów laskowych
- 1 jajko
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebulkę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Orzechy posiekaj.
- Pokrojone warzywa dokładnie wymieszaj z orzechami, zawartością Fixu Knorr, jajkiem i bułką tartą.
- Powstałą masą dokładnie obłóż mięso. Jeżeli masa okaże się zbyt wilgotna, dodaj więcej bułki tartej.
- Mięso umieść w woreczku dołączonym do opakowania Fixu Knorr i zapnij klipsem.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 100 minut. 15 minut przed końcem pieczenia rozerwij torebkę i pozwól, aby panierka na mięsie nabrała złotego koloru.