Karkówka w orzechowej panierce

2021-03-29
przepisy.pl
Karkówka w orzechami
Autor: mat. prasowe Knorr Karkówka w orzechowej panierce 
łatwy
120 min
4

Łatwy w przygotowaniu przepis na soczystą karkówkę z panierką w chrupiących orzechach laskowych. Karkówka z orzechami świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ważne jednak, by była soczysta i aromatyczna. Sprawdź, jak zrobią idealną karkówkę w orzechowej otulinie. 

SKŁADNIKI

  • 1,5 kg karkówki
  • 2 cebule
  • 1 Fix Soczysta karkówka z pieca Knorr
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 czerwona papryka
  • 50 g orzechów laskowych
  • 1 jajko

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Cebulkę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Orzechy posiekaj.
  • Pokrojone warzywa dokładnie wymieszaj z orzechami, zawartością Fixu Knorr, jajkiem i bułką tartą.
  • Powstałą masą dokładnie obłóż mięso. Jeżeli masa okaże się zbyt wilgotna, dodaj więcej bułki tartej.
  • Mięso umieść w woreczku dołączonym do opakowania Fixu Knorr i zapnij klipsem.
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 100 minut. 15 minut przed końcem pieczenia rozerwij torebkę i pozwól, aby panierka na mięsie nabrała złotego koloru.
przepisy.pl