Indycze kotleciki ze śmietaną i pieczarkami - proste i smakowite
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Indycze kotleciki z pieczarkami to pyszny pomysł na obiad dla rodziny. Smakowity, łatwy do przygotowania, z niewielu składników. Ze zdrowego i niedrogiego mięsa indyczego wzbogaconego dodatkiem smakowitych i lubianych pieczarek.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 75 dag pieczarek
- 4 kotlety z piersi indyka
- 4 łyżki słodkiej śmietany
- sok z jednej cytryny
- 5 dag masła
- szczypta papryki, sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki oczyścić i obrać, pokroić na plasterki. Podsmażyć na łyżce masła do odparowania nadmiaru wody.
- Kotleciki posolić, posypać pieprzem i usmażyć na maśle do zrumienienia. Pod koniec smażenie dodać sok z cytryny.
- Pieczarki zalać śmietaną, gotować 1 minutę doprawić solą, pieprzem i papryką.
- Eskalopki podawać przykryte pieczarkami.