Golonki z indyka w sosie cebulowo-musztardowym
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Golonki z indyka w sosie cebulowo-musztardowym to idealne danie obiadowe dla całej rodziny. Soczyste mięso i sos będą smakowały wszystkim. Dodajmy, że to danie ekonomiczne, bo golonki indycze są stosunkowo tanie.
Propozycja podania:
Golonki indycze duszone w sosie cebulowo-musztardowym można podać z ziemniakami puree oraz pikantną surówką z marchewki, pora i jabłka
Wypróbuj także: Pieczone golonki z indyka: przepis na golonki indycze w miodzie
SKŁADNIKI
- 8 golonek indyczych, po 2 na osobę
- 4 łyżki oleju
- 2 duże cebule lub 3 średnie
- 2 łyżki gruboziarnistej musztardy
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka soli
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W garnku z grubym dnem rozgrzać olej. Obsmażyć golonki indycze ze wszystkich stron na rumiano.
- Cebulę pokroić w piórka i dodać do garnka, smażyć do zeszklenia.
- Dodać musztardę, pieprz i sól.
- Wlać 2 szklanki wody, przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec przez 2 godziny.