Delikatna pierś kurczaka z brzoskwiniami i serem brie
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Delikatne mięso z piersi kurczaka znakomicie komponuje się ze słodkimi i soczystymi brzoskwiniami i kremowym, aksamitnym serem brie. Pierś kurczaka z brzoskwiniami i brie to pyszne i szybkie danie na co dzień i od święta.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 6 filetów z piersi kurczaka
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 opakowanie sera brie
- 2 łyżki roztopionego masła
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Brzoskwinie i ser pokroić w plasterki, mięso rozbić dość cienko.
- Na plastrach mięsa użyć brzoskwinie i ser i zwinąć piersi w roladki.
- Blaszkę wysmarować tłuszczem, ułożyć w niej roladki. Na wierzchu mięso posmarować roztopionym masłem.
- Piec 20 minut w temperaturze 180 st.C.