Delikatna pierś kurczaka z brzoskwiniami i serem brie
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          20 min
      
      
        
          4
      
    Delikatne mięso z piersi kurczaka znakomicie komponuje się ze słodkimi i soczystymi brzoskwiniami i kremowym, aksamitnym serem brie. Pierś kurczaka z brzoskwiniami i brie to pyszne i szybkie danie na co dzień i od święta.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 6 filetów z piersi kurczaka
 - 1 puszka brzoskwiń
 - 1 opakowanie sera brie
 - 2 łyżki roztopionego masła
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Brzoskwinie i ser pokroić w plasterki, mięso rozbić dość cienko.
 - Na plastrach mięsa użyć brzoskwinie i ser i zwinąć piersi w roladki.
 - Blaszkę wysmarować tłuszczem, ułożyć w niej roladki. Na wierzchu mięso posmarować roztopionym masłem.
 - Piec 20 minut w temperaturze 180 st.C.