Delikatna pierś kurczaka z brzoskwiniami i serem brie

Delikatna pierś kurczaka z brzoskwiniami i serem brie
Autor: Shutterstock Delikatna pierś kurczaka z brzoskwiniami i serem brie to smaczne i lekkie danie.
łatwy
20 min
4

Delikatne mięso z piersi kurczaka znakomicie komponuje się ze słodkimi i soczystymi brzoskwiniami i kremowym, aksamitnym serem brie. Pierś kurczaka z brzoskwiniami i brie to pyszne i szybkie danie na co dzień i od święta.

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 6 filetów z piersi kurczaka
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 opakowanie sera brie
  • 2 łyżki roztopionego masła

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Brzoskwinie i ser pokroić w plasterki, mięso rozbić dość cienko.
  • Na plastrach mięsa użyć brzoskwinie i ser i zwinąć piersi w roladki.
  • Blaszkę wysmarować tłuszczem, ułożyć w niej roladki. Na wierzchu mięso posmarować roztopionym masłem.
  • Piec 20 minut w temperaturze 180 st.C.