Curry z białą kapustą i mielonym mięsem
2021-03-29

łatwy
25 min
4
Szybkie i niedrogie danie obiadowe w stylu indyjskim. W zależności od upodobań można dodać więcej lub miej przyprawy curry. W wersji ekstremalne jest naprawdę ostre.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek
SKŁADNIKI
- pół główki białej kapusty
- pół kg mięsa mielonego
- cebula
- pół puszki zielonego groszku
- 2-3 łyżki curry
- śmietana 18%
- olej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę pokroić w paseczki, opłukać i ugotować do miękkości.
- Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oleju.
- Do cebuli dodać mięso, groszek, przyprawić solą i pieprzem.
- Kapustę wy mieszać z mięsem i cebulą, dołożyć śmietanę i curry.
- Podawać z ryżem.