Cukinia faszerowana kiełbasą

mat. pras. Madej Wróbel
Cukinia faszerowana kiełbasą kruchą z galaretką
Autor: mat. pras. Madej Wróbel Cukinia faszerowana kiełbasą i żółtym serem 
łatwy
40 min
4

Cukinia faszerowana kiełbasą to jedna z najsmaczniejszych przekąsek, którą warto przyrządzić, gdy tylko na straganach pojawi się świeża cukinia. Sprawdź, jak zrobić zapiekane łódeczki z cukinii nadziewane kiełbasą i żółtym serem. 

SKŁADNIKI

  • Kiełbasa krucha z galaretką Madej Wróbel 600 g
  • Cukinia 2 sztuki
  • Czerwona cebula 200 g
  • Ser żółty 250 g
  • Oliwa
  • Sól
  • Pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

    Obierz kiełbasę ze skóry, a następnie pokrój w drobną kostkę.

    Posiekaj cebulę, również w drobną kostkę.

    Wrzuć kiełbasę na rozgrzaną patelnię, po chwili dodaj cebulę. Smaż przez kilka minut, aż poczujesz intensywny aromat kiełbasy.

    Przekrój cukinię w poprzek i wydrąż środki.

    Nafaszeruj połówki cukinii kiełbasą. Nie żałuj farszu, dołóż jeszcze trochę. Oprósz solą i pieprzem.

    Połóż na każdej cukinii słupki żółtego sera.

    Zapiekaj przez 30 minut w 150 stopniach C. Podziwiaj efekt końcowy i zjedz ze smakiem.

mat. pras. Madej Wróbel