Cukinia faszerowana kiełbasą
Cukinia faszerowana kiełbasą to jedna z najsmaczniejszych przekąsek, którą warto przyrządzić, gdy tylko na straganach pojawi się świeża cukinia. Sprawdź, jak zrobić zapiekane łódeczki z cukinii nadziewane kiełbasą i żółtym serem.
SKŁADNIKI
- Kiełbasa krucha z galaretką Madej Wróbel 600 g
- Cukinia 2 sztuki
- Czerwona cebula 200 g
- Ser żółty 250 g
- Oliwa
- Sól
- Pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Obierz kiełbasę ze skóry, a następnie pokrój w drobną kostkę.
Posiekaj cebulę, również w drobną kostkę.
Wrzuć kiełbasę na rozgrzaną patelnię, po chwili dodaj cebulę. Smaż przez kilka minut, aż poczujesz intensywny aromat kiełbasy.
Przekrój cukinię w poprzek i wydrąż środki.
Nafaszeruj połówki cukinii kiełbasą. Nie żałuj farszu, dołóż jeszcze trochę. Oprósz solą i pieprzem.
Połóż na każdej cukinii słupki żółtego sera.
Zapiekaj przez 30 minut w 150 stopniach C. Podziwiaj efekt końcowy i zjedz ze smakiem.