Co zrobić z dyni hokkaido? Leczo dyniowe: przepis
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Tradycyjne węgierskie leczo przygotowuje się z papryki i pomidorów. W polskiej wersji często dodaje się cukinię, jednak to niejedyna opcja. Równie smaczne jest leczo z dynią hokkaido. Podajemy dobry przepis.
SPRAWDŹ TEŻ:
>>> Frytki z dyni hokkaido [kliknij!]
SKŁADNIKI
- 1 średniej wielkości dynia hokkaido
- 3-4 kolorowe papryki
- 2 cebule
- kartonik pomidorów krojonych
- 3-4 grube plastry boczku
- kawałek aromatycznej kiełbasy
- sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie, ostra papryka
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Dynię pokroić w dużą kostkę, cebulę w piórka, paprykę w średnią kostkę.
- Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, dodać cebulę i poddusić do momentu, aż się zeszkli.
- Dodać paprykę, dynię, pomidory i przyprawy. Dusić do miękkości.