Bity kotlet wołowy smażony z cebulką - rarytas w starym, dobrym stylu

Bity kotlet wołowy smażony z cebulką - rarytas w starym, dobrym stylu
Autor: Shutterstock Plaster ładnej wołowiny usmażony z cebulką to danie łatwe do przygotowania i przepyszne
łatwy
20 min
4

Bity kotlet wołowy smażony z cebulką, czyli rozbratel to danie w starym, dobrym stylu, łatwe do przygotowania, tańsze niż steak, i równie pyszne. Zobaczcie jak przygotować rozbratel wołowy.

SKŁADNIKI

  • 400 g wołowiny, rozbratel
  • ¼ szklanki mąki pszennej
  • 8 łyżek stołowych oleju rzepakowego
  • 1 cebula

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso wołowe bez kości opłucz pod zimną, bieżącą wodą. Wykrawaj grube, okrągłe kotlety.
  • Wołowinę lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i mąką pszenną.
  • Smaż na rozgrzanym oleju na średnim ogniu.
  • Gotowe, usmażone befsztyki poukładaj równo w rondlu.
  • Na patelni, na tłuszczu ze smażenia mięsa, przesmaż cebulę pokrojoną w plasterki. Na befsztyki ułóż zeszkloną cebulę, posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  • Całość podgrzej i podawaj z ulubionymi dodatkami.
Beszamel: Wołowina - dlaczego warto jeść wołowinę?

Zobacz nasz przepis na kotlety z karkówki wieprzowej z piekarnika

Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej