Bez masy sprzątania, a z mnóstwem smaku. Te tacosy robię na każdą imprezę

Szybko, prosto i bez zbędnego bałaganu. Tacosy z blachy to idealny pomysł na ciekawy posiłek, który będzie gotowy w 35 minut. Przygotuj te przepyszne tacosy, które rozgrzeją serca całej rodziny. Smak, który sprawdzi się na każdy dzień tygodnia.
Rozsmakuj się w meksykańskich klimatach. Maksimum smaku, minimum sprzątania
Tacosy z blaszki to idealny sposób na przepyszny posiłek w meksykańskim stylu. Wystarczy kilka chwil, by je przygotować, a efekt wychodzi niesamowity. Choć długa lista składników może przerażać, tak naprawdę całość nie powinna nam zając więcej niż 35 minut. A co więcej? Te tacosy pozwolą nam mieć jak najmniej sprzątania.
Wszystko dlatego, że cały aromatyczny farsz przygotowujemy właśnie na jednej blaszce. Zapomnij o podsmażaniu osobno mięsa i warzyw - wszystko dzieje się w jednym miejscu. To idealny sposób na prosty sposób na szybki obiad dla całej rodziny, który smakuje obłędnie.
Każdy ma to co lubi. Idealne tacosy do obiadu i nie tylko
Nasze mięsko wychodzi soczyste w środku i lekko podpieczone na wierzchu. Co więcej, duża ilość przypraw sprawia, że jest ono pełne aromatu. A dzięki temu, że warzywa pieką się razem z mięsem zyskują ciekawy smak. Jeśli chcemy możemy mięso zamienić na kurczaka lub roślinny odpowiednik.
Nasze tacosy sprawdzą się na prosty obiad, jak i na imprezę. To świetny sposób na aromatyczny obiad, który jest niezwykle elastyczny i prosty do przygotowania. Podawaj je w wersji "zrób swoje własne taco" ze wszystkimi dodatkami obok - niech każdy doda to co lubi.
SKŁADNIKI
- Mięso i warzywa:
- 500 g mielonej wołowiny
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 mała czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Przyprawy:
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki chili lub więcej
- sól i pieprz do smaku
- Dodatki:
- 8 małych tortilli
- 100 g startego sera
- sok z 0,5 limonki
- guacamole lub awokado w plasterkach
- salsa lub pomidory
- kwaśna śmietana lub jogurt grecki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
- Na blaszkę wykładamy mięso mielone, pokrojone papryki i cebulę.
- Całość skraplamy oliwą, dodajemy czosnek posiekany i wszystkie przyprawy.
- Całość dokładnie mieszamy.
- Pieczemy około 20 minut.
- Tortille podgrzewamy na suchej patelni.
- Na każdą tortillę nakładamy porcję mięsa z warzywami, podsypujemy serem, polewamy limonką i dodajemy ulubione dodatki.