Warzywa z sosem pieprzowym: przepis na smaczne wegetariańskie danie
2021-03-26
łatwy
25 min
4
Warzywa z sosem pieprzowym to doskonała propozycja na lekki i aromatyczny obiad, który przygotujesz w zaledwie 25 minut.
SKŁADNIKI
- paczka mrożonych warzyw na patelnię
- 1 kostka serka topionego śmietankowego z kolorowym pieprzem
- 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30 proc.
- łyżka kolorowego pieprzu
- sól
- oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Warzywa solimy i gotujemy na parze przez ok. 20 minut lub do momentu, aż będą al dente.
W tym czasie przygotowujemy sos. Śmietankę podgrzewamy na małym ogniu z pokrojonym w kosteczkę serkiem śmietankowym oraz ziarenkami pieprzu. Mieszamy do momentu, aż serek się rozpuści.
Warzywa wykładamy na talerze, polewamy oliwą z oliwek i gorącym sosem, a następnie posypujemy ziarenkami kolorowego pieprzu.