Placki ziemniaczane z cukinią i szczypiorkiem
2021-03-29

łatwy
25 min
4
Podajemy przepis na szybkie placki ziemniaczane. Warto wzbogacić je letnim warzywem - cukinią! Urozmaicone dania smakują ciekawiej.
SKŁADNIKI
- ziemniaki - 5 średnich sztuk
- młoda cukinia
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
- olej
- sos czosnkowy
- sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na drobnym oczku, a cukinię razem ze skórką na grubym.
- Dodać pokrojony szczypiorek, jajka i mąkę.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
- Usmażyć na oleju niewielkie placuszki na złoty kolor.
- Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.