Placki z cukinii i kukurydzy - 15 minut, 4 składniki i gotowe!

Placki z cukinii  i kukurydzy -  15 minut, 4 składniki i gotowe!
Autor: Shutterstock Jeśli potrzebujesz szybkiego, ciepłego posiłku, to te placki są idealne!
łatwy
15 min
4

Dieta wegetariańska

Placki z cukinii i kukurydzy zrobisz dosłownie w kwadrans, z łatwo dostępnych składników! Doskonale smakują z sosem czosnkowym. Idealne na szybki obiad lub ciepłą kolację.

SKŁADNIKI

  • 1 spora cukinia 1 puszka kukurydzy 3 łyżki mąki pszennej 1 jajko pieprz mielony, sól olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Lekko odcisnąć.
  • Wymieszać z kukurydzą z puszki, uprzednio odsączoną i przelaną wrzątkiem na sitku (jeśli nie lubicie zapachu puszki, gdy on wam nie przeszkadza, możecie nie płukać kukurydzy).
  • Dodać mąkę, jajko i przyprawy, dokładnie wymieszać.
  • Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony, do lekkiego zrumienienia.
Kukurydza - wartości odżywcze i właściwości kukurydzy zwyczajnej
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej