Młode ziemniaczki z dipem z rzodkiewek
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Szybkie danie na letnie dni. Młode ziemniaczki z dipem rzodkiewkowym to kwintesencja letnich smaków na talerzu.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 kg młodych ziemniaków
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 cebula
- 1 opakowanie twarogu śmietankowego
- pół małego opakowania smietany
- 1 łyżeczka masła
- koperek do posypania
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ziemniaki wyszorować i ugotować w wodzie.
- Cebule obrać, posiekać i zeszklić na maśle.
- Ziemniaki i cebulę wymieszać.
- Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce, połączyć z twarogiem i śmietaną, przyprawić.
- Ziemniaki podawać polane dipem i posypane koperkiem.