Gulasz z tofu: przepis na sycące danie wege
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Gulasz z tofu to danie sycące i rozgrzewające. Jeśli więc nie masz pomysłu na obiad, a pogoda nie sprzyja wychodzeniu z domu, przygotuj pyszny gulasz w wersji wege. Podajemy dobry przepis.
SKŁADNIKI
- 20 dag tofu
- 2 duże cebule
- 5 dag kiełków sojowych
- 4 pomidory (40 dag)
- łyżka sosu sojowego
- łyżka oleju sojowego
- płaska łyżeczka mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki wywaru z warzyw
- kawałek kłącza imbiru
- kilka gałązek kolendry
- cukier, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebule pokrój w talarki, tofu w kostkę, imbir w słupki.
- Podgrzej wywar i wymieszaj z mąką.
- W woku rozgrzej olej, włóż tofu, cebulę, kiełki i imbir, zamieszaj.
- Dodaj pomidory pokrojone na małe kawałki (bez skórek i pestek). Smaż kilka minut.
- Wlej sos sojowy i wywar z mąką, przypraw cukrem, pieprzem, smaż kilka minut.
- Przed podaniem posyp kolendrą.