Niezwykle proste i pyszne ciasteczka francuskie z orzechami
2021-03-29

łatwy
15 min
4
Niezwykle prosta przekąska, którą przygotujesz w 10 minut. Do przygotowania ciasteczek francuskich z orzechami wykorzystaj mrożone, gotowe ciasto. Zaoszczędzisz naprawdę dużo czasu.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
Polecamy również:
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
- 1 jajko
- 1/4 szklanki mleka
- orzechy włoskie lub laskowe
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ciasto wyjąć z zamrażalnika i zostawić na noc w lodówce.
- Rano ciasto rozwałkować i pokroić na niewielkie prostokąty, ułożyć na blaszce.
- Z każdego prostokąta uformować kokardę, skręcając go w połowie.
- Jajko roztrzepać z mlekiem. Orzechy obrać ze skórek i posiekać.
- Każde ciastko posmarować jajkiem z mlekiem i posypać orzechami.
- Ciasteczka piec aż się zrumienią w temperaturze 220 st. C.