Bezglutenowe muffinki z orzechami - sprawdzony przepis

Bezglutenowe muffinki z orzechami - sprawdzony przepis
Autor: mat. pras. Veneo Muffinki, do przygotowania których potrzebujesz tylko 6 składników.
łatwy
20 min
4

Bardzo proste w przygotowaniu babeczki, które nie zawierają glutenu. Do ich przygotowania potrzebnych będzie tylko 6 składników. Sprawdź, jak je zrobić.

Na podstawie materiałów prasowych Veneo.

SKŁADNIKI

  • 1 banan
  • 250g mąki owsianej lub kukurydzianej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)
  • bezglutenowa masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO
  • 20 g orzeszków ziemnych

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Banana rozgniatamy lub blendujemy.
  • Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i jajko. Wszystko mieszamy.
  • Gotowe ciasto przekładamy do foremek i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  • W czasie pieczenia sprawdzamy ciasto wykałaczką – gdy patyczek będzie suchy, należy wyjąć babeczki z piekarnika.
  • Na ostudzone babeczki nakładamy masę orzechową i dekorujemy orzeszkami ziemnymi.