Bezglutenowe muffinki z orzechami - sprawdzony przepis
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Bardzo proste w przygotowaniu babeczki, które nie zawierają glutenu. Do ich przygotowania potrzebnych będzie tylko 6 składników. Sprawdź, jak je zrobić.
Na podstawie materiałów prasowych Veneo.
SKŁADNIKI
- 1 banan
- 250g mąki owsianej lub kukurydzianej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)
- bezglutenowa masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO
- 20 g orzeszków ziemnych
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Banana rozgniatamy lub blendujemy.
- Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i jajko. Wszystko mieszamy.
- Gotowe ciasto przekładamy do foremek i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
- W czasie pieczenia sprawdzamy ciasto wykałaczką – gdy patyczek będzie suchy, należy wyjąć babeczki z piekarnika.
- Na ostudzone babeczki nakładamy masę orzechową i dekorujemy orzeszkami ziemnymi.