Bakaliowe ciasteczka z rumem - pyszne i bez pieczenia
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Bakaliowe ciasteczka z rumem przygotujesz w kilka chwil i w kilka chwil mogą zniknąć, bo są przepyszne. Do przygotowania ciasteczek możesz użyć również daktyli, suszonych owoców, wiórków kokosowych i płatków owsianych.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 100 gram rodzynek
- 50 gram płatków migdałowych
- 50 gram grubo posiekanych orzechów laskowych
- 50 gram płatków kukurydzianych
- 4 łyżki rumu
- 1 opakowanie czekoladowej polewy do ciast
- 1 opakowanie białej polewy do ciast
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rodzynki namoczyć na noc w rumie. Osączone z rumu rodzynki wymieszać z orzechami, migdałami i płatkami kukurydzianymi.
- Przygotować jasną polewę wg przepisu na opakowaniu i wymieszać ją z bakaliami. Łyżeczką układać małe kopczyki masy na pergaminie i zostawić do zastygnięcia.
- Udekorować ciemną polewą.