Babeczki z jagodami - sprawdzony przepis

Edyta Folwarska
przepis-na-szybkie-ciasteczka-z-jagodami.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Łatwe do przygotowania babeczki z jagodami.
łatwy
15 min
4

Maślane babeczki z jagodami. Przepyszny, sezonowy deser.

Bułeczki drożdżowe z jagodami i miodem

Babeczki jagodowe z cynamonem

Razowe muffinki z jagodami

SKŁADNIKI

  • 200 g świeżych jagód
  • 200 g miękkiego masła
  • 150 g mąki pszennej
  • 70 g mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • odrobina oleju
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 4 jajka
  • łyżka soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Przygotuj foremki na babeczki i wysmaruj je olejem.
  • Piekarnik rozgrzej do 175 stopni C.
  • Masło ucieraj z cukrem i sokiem z cytryny.
  • Gdy masa będzie puszysta, wbij jajka.
  • Dosyp mąki i proszek do pieczenia.
  • Dodaj umyte jagody.
  • Dokładnie wymieszaj.
  • Foremki napełnij ciastem do 1/3 wysokości.
  • Piecz 35 minut.
Edyta Folwarska