Babeczki z jagodami - sprawdzony przepis
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Maślane babeczki z jagodami. Przepyszny, sezonowy deser.
Bułeczki drożdżowe z jagodami i miodem
Babeczki jagodowe z cynamonem
Razowe muffinki z jagodami
SKŁADNIKI
- 200 g świeżych jagód
- 200 g miękkiego masła
- 150 g mąki pszennej
- 70 g mąki ziemniaczanej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- odrobina oleju
- 150 g cukru trzcinowego
- 4 jajka
- łyżka soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Przygotuj foremki na babeczki i wysmaruj je olejem.
- Piekarnik rozgrzej do 175 stopni C.
- Masło ucieraj z cukrem i sokiem z cytryny.
- Gdy masa będzie puszysta, wbij jajka.
- Dosyp mąki i proszek do pieczenia.
- Dodaj umyte jagody.
- Dokładnie wymieszaj.
- Foremki napełnij ciastem do 1/3 wysokości.
- Piecz 35 minut.