Babeczki z granoli z owocami
2021-03-29

średni
45 min
4
Alternatywa dla ciast, czyli smaczne i zdrowe babeczki z granoli z jogurtowym kremem. Łatwe w wykonaniu, bezglutenowe i odżywcze.
SKŁADNIKI
- 2 średnie banany
- 4 łyżki miodu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 180 g płatków owsianych
- 200 g jogurtu naturalnego lub typu greckiego
- 1 łyżka cukru
- pół łyżeczki ekstraktu waniliowego
- świeże owoce jagodowe
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Formę na muffinki natłuścić.
- Puree z banana wymieszać z miodem i ekstraktem wanilii, dodać płatki owsiane i szczyptę soli, dobrze wymieszać.
- Ciastem wylepić foremki na muffiny, wstawić do lodówki na 2 godziny.
- Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 12 minut.
- Gotowe, wystudzone babeczki napełniamy jogurtem zmiksowanym z cukrem i ekstraktem wanilii.
- Wierzch posypujemy owocami jagodowymi i od razu podajemy, aby babeczki nie rozpadły się.