Oszczędne makaronowe placki z resztek spaghetti

2021-03-29
Oszczędne makaronowe placki z resztek sphaghetti
Autor: Shutterstock Można usmażyć również jeden duży placek i podzielić go na trójkąty.
łatwy
15 min
4

Szybkie placki z makaronu spaghetti, który został z poprzedniego dnia to sposób na niemarnowanie żywności i oszczędzanie. Placki mogą stanowić pyszne, pożywne śniadanie, lub ciepłą kolację.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 150 g makaronu spaghetti
  • 2 jajka
  • cukier wanilinowy
  • tłuszcz do smażenia
  • szczypta cynamonu
  • 2 banany

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ugotowany makaron wymieszać z jajkami i cukrem waniliowym. Na patelni rozgrzać tłuszcz (najlepiej olej z masłem).
  • Z makaronu formować widelcem niewielkie placuszki i smażyć na złoto z obu stron.
  • Zdjąć z patelni i osączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
  • Banany pokroić w plasterki, podsmażyć na odrobinie masła i posypać cynamonem, podawać do placków.