Ciasto z musem jabłkowym dla każdego. Tak proste, że każdemu wychodzi!

Ciasto z musem jabłkowym
Autor: Shutterstock Ciasto z musem jabłkowym udekorowane wiórkami kokosowymi i gałązką melisy.
łatwy
20 min
10

Ciasto z musem jabłkowym to smaczny domowy deser, który przygotujesz w kilka chwil. Nie trzeba go piec, wystarczą 4 łatwo dostępne składniki, kilka minut przygotowań i 2 godziny w lodówce. Spróbujacie koniecznie! Ten deser można przygotować na herbatnikach, biszkoptach lub gotowym biszkoptowym. Nie trzeba obawiać się półproduktów - niekiedy bardzo ułatwiają życie.

SKŁADNIKI

  • 1 gotowy blat biszkoptowy
  • 1 litrowy słoik gotowego musu jabłkowego
  • 2 galaretki cytrynowe lub agrestowe
  • 2-3 łyżki wiórków kokosowych

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mus przełożyć ze słoika do garnka i doprowadzić prawie do wrzenia.
  • Do gorącego musu wsypać galaretki i bardzo dokładnie wymieszać.
  • Gdy mieszanka musu z galaretkami wystygnie przełożyć ja na blat biszkoptowy.
  • Wierzch obsypać wiórkami kokosowymi, ciasto wstawić do lodówki do stężenia.
Beszamel: Biszkopt idealny – jak go zrobić?
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej