Tatar z wędzonego łososia z kaparami: przepis na najlepszą przystawkę

2021-11-30
Tatar z wędzonego łososia z kaparami: przepis na Wigilię i nie tylko
Autor: thinkstockphotos.com Tatar z łososia to elegancka i wysmakowana przekąska - wielbiciele dań rybnych będą nią zachwyceni
łatwy
15 min
4

Dieta bezglutenowa

Tatar z łososia wędzonego z kaparami to oryginalny pomysł na rybną przystawkę - idealny na Wigilię, sylwestrowe czy  karnawałowe przyjęcie oraz na inne rodzinne uroczystości. Podajemy dokładny, sprawdzony przepis na tatar z wędzonego łososia – pyszny i efektowny.

SKŁADNIKI

  • 300 g filetu z wędzonego łososia
  • szczypiorek
  • 2 łyżki marynowanych kaparów OLE!
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 duża cebula
  • oliwa z oliwek
  • odrobina pieprzu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

    Najpierw bardzo drobno kroimy w kosteczkę łososia, wrzucamy do dużej misy.

    Następnie w drobną kosteczkę kroimy resztę składników: ogórki, cebule, kapary.

    Wrzucamy wszystko do misy i mieszamy.

    Dodajemy szczyptę pieprzu, musztardę i oliwę z oliwek.

    Mieszamy całość i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Następnie możemy uformować tatara w kuleczki i delikatnie posypać je szczypiorkiem.

Ryby morskie – dlaczego warto je jeść?

Zobacz naszą galerię z przepisami na śledziowe tatary!