Beszamel poleca „Rośliny strączkowe”. Dlaczego warto kupić tę książkę? [WIDEO]

2018-07-11 12:04

Naukowcy dostarczają kolejnych dowodów na korzystny wpływ roślin strączkowych na zdrowie, a także na figurę i wagę. Polecamy więc książkę „Rośliny strączkowe” z przepisami na dania z fasoli, fasolki szparagowej, grochu, bobu, soczewicy, ciecierzycy i soi.

Rośliny strączkowe
Autor: Shutterstock Polecamy książkę "Rośliny strączkowe"

Popularne „strączki” są zdrowe i łatwe do przygotowania, doskonale sprawdzają się w zastępstwie mięsa. W części poradnikowej wyjaśniamy, dlaczego warto je jeść, co robić, aby nie powodowały wzdęć, jak je prawidłowo przyrządzać i co dają organizmowi.

Podajemy 120 sprawdzonych przepisów, a wśród nich pasty i hummusy, zupy, kotlety i kotleciki, placki i placuszki, sałatki, przetwory, pierogi i pierożki, ciasta i ciasteczka oraz desery. Wszystkie z przewagą roślin strączkowych.

Polecamy przepisy:

Tofurnik – sernik z tofu

Nadziewane piersi kurczaka

Chili sin carne, czyli bezmięsne

Fasolka w słoikach

Placki z mąki grochowej

Tabbouleh

Pasta do kanapek z soczewicy i orzechów

Sałatka z bobu z sosem czosnkowo-cytrynowym

 

Sprawdź, gdzie kupić książkę Rośliny strączkowe”

www.sklep.grupazpr.pl, w zakładce SuperLife

Biuro Obsługi Klienta:

tel. 22 59 05 555, 801 322 555 (w godzinach 9.00–17.00),

faks 22 59 05 464

e-mail: [email protected]

Zobacz WIDEO i przekonaj się, dlaczego warto sięgnąć po książkę!