Beszamel poleca „Rośliny strączkowe”. Dlaczego warto kupić tę książkę? [WIDEO]

2018-07-11 12:04

Naukowcy dostarczają kolejnych dowodów na korzystny wpływ roślin strączkowych na zdrowie, a także na figurę i wagę. Polecamy więc książkę „Rośliny strączkowe” z przepisami na dania z fasoli, fasolki szparagowej, grochu, bobu, soczewicy, ciecierzycy i soi.

Rośliny strączkowe
Autor: Shutterstock Polecamy książkę "Rośliny strączkowe"

Popularne „strączki” są zdrowe i łatwe do przygotowania, doskonale sprawdzają się w zastępstwie mięsa. W części poradnikowej wyjaśniamy, dlaczego warto je jeść, co robić, aby nie powodowały wzdęć, jak je prawidłowo przyrządzać i co dają organizmowi.

Podajemy 120 sprawdzonych przepisów, a wśród nich pasty i hummusy, zupy, kotlety i kotleciki, placki i placuszki, sałatki, przetwory, pierogi i pierożki, ciasta i ciasteczka oraz desery. Wszystkie z przewagą roślin strączkowych.

Polecamy przepisy:

Tofurnik – sernik z tofu

Nadziewane piersi kurczaka

Chili sin carne, czyli bezmięsne

Fasolka w słoikach

Placki z mąki grochowej

Tabbouleh

Pasta do kanapek z soczewicy i orzechów

Sałatka z bobu z sosem czosnkowo-cytrynowym

 

Sprawdź, gdzie kupić książkę Rośliny strączkowe”

www.sklep.grupazpr.pl, w zakładce SuperLife

Biuro Obsługi Klienta:

tel. 22 59 05 555, 801 322 555 (w godzinach 9.00–17.00),

faks 22 59 05 464

e-mail: klienci@grupazpr.pl

Zobacz WIDEO i przekonaj się, dlaczego warto sięgnąć po książkę!

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE