Beszamel poleca „Rośliny strączkowe”. Dlaczego warto kupić tę książkę? [WIDEO]
Naukowcy dostarczają kolejnych dowodów na korzystny wpływ roślin strączkowych na zdrowie, a także na figurę i wagę. Polecamy więc książkę „Rośliny strączkowe” z przepisami na dania z fasoli, fasolki szparagowej, grochu, bobu, soczewicy, ciecierzycy i soi.
Popularne „strączki” są zdrowe i łatwe do przygotowania, doskonale sprawdzają się w zastępstwie mięsa. W części poradnikowej wyjaśniamy, dlaczego warto je jeść, co robić, aby nie powodowały wzdęć, jak je prawidłowo przyrządzać i co dają organizmowi.
Podajemy 120 sprawdzonych przepisów, a wśród nich pasty i hummusy, zupy, kotlety i kotleciki, placki i placuszki, sałatki, przetwory, pierogi i pierożki, ciasta i ciasteczka oraz desery. Wszystkie z przewagą roślin strączkowych.
Polecamy przepisy:
Chili sin carne, czyli bezmięsne
Pasta do kanapek z soczewicy i orzechów
Sałatka z bobu z sosem czosnkowo-cytrynowym
Sprawdź, gdzie kupić książkę „Rośliny strączkowe”
www.sklep.grupazpr.pl, w zakładce SuperLife
Biuro Obsługi Klienta:
tel. 22 59 05 555, 801 322 555 (w godzinach 9.00–17.00),
faks 22 59 05 464
e-mail: [email protected]