Gotuj pysznie i zdrowo z Purellą i Anią Starmach

2019-04-17 13:54

Jak jeść zdrowo, a przy tym nie rezygnować z ulubionych posiłków i smaków? Odpowiedź na to pytanie znalazła Purella, która wspólnie z Anią Starmach wprowadza na rynek linię produktów superfoods o wyjątkowych właściwościach zdrowotnych. Wśród nowości pojawią się m.in. maca, jagody maqui, lucuma, camu-camu czy baobab.

Ania Starmach
Autor: Shutterstock Ania Starmach została ambasadorką marki Purella

Gotuj pysznie i zdrowo z Purellą

Jedzenie powinno być paliwem dla naszego organizmu. Produkty spożywcze powinny nam dostarczać odpowiednią dawkę składników odżywczych. Niestety w dobie przetworzonej żywności niewiele produktów spełnia swoją rolę. Rozwiązaniem staje się superfoods, czyli produkty kipiące składnikami odżywczymi. Takie są produkty Purelli, które już 1 maja zadebiutują na polskim rynku i poszerzą kategorię przypraw. Produkty te zostały stworzone z myślą o wszystkich tych, którzy nie są specjalistami od zdrowego odżywiania, ale chcą, by ich codzienne posiłki zostały wzbogacone o wartości odżywcze w prosty sposób.

25 niezwykłych produktów

W ofercie marki znajdzie się 25 produktów w tym m.in. guarana, jagody acai, goji, morwa, moringa, komosa ryżowa czy miechunka. Wszystkie produkty są w pełni naturalne, pochodzą ze starannie wyselekcjonowanych i certyfikowanych źródeł. Ponadto są bogate w cenne dla organizmu człowieka składniki – zawierają mnóstwo witamin, aminokwasów, składników mineralnych, antyoksydantów i prebiotyków, a część jest adaptogenami.

Zdrowe gotowanie nie musi być nudne

W świadomości wielu Polaków zdrowe gotowanie bardzo często kojarzy się z niesmacznymi produktami. A na myśl o restrykcyjnej diecie niejednemu z nas robi się cieplej na karku i dopada nas strach przed stosem wyrzeczeń. Niepotrzebnie. Chcąc podnieść jakość swojego posiłku wystarczy dorzucić do zupy czy sałatki łyżeczkę superfoods, czyli naturalną dawkę niezbędnych witamin i minerałów. - Superfoodsy nie mają na celu zachęcania do stosowania diety wykluczającej mięso, nabiał czy gluten. Chcemy przede wszystkim zachęcić do gotowania w domach ze świeżych składników z dodatkiem superfoods. Możemy przygotować np. jajecznicę czy budyń, ale w zdrowszej odsłonie, wzbogaconej o superfoodsy, czyli o potężną dawkę zdrowia. Dzięki temu będziemy mieć poczucie, że robimy coś dobrego dla zdrowia swojego i swojej rodziny. Warto więc, obok przypraw dających smak potrawom, mieć w swojej kuchni produkty superfoods, które poprawiają wartość odżywczą naszych dań, czyniąc je pożywnymi i zdrowszymi – wyjaśnia Anna Starmach, kucharka i ambasadorka marki Purella Superfoods.

Superfoods ważne dla zdrowia

Pod ogólnym hasłem super żywności kryją się różnorodne naturalne produkty, które powinny znaleźć się w dobrze zbilansowanej diecie: jagody, nasiona, strączki, korzenie, warzywa czy algi. Produkty te w związku z bogatą zawartością witamin, minerałów czy kwasów tłuszczowych korzystnie wpływają na zachowanie dobrego zdrowia i samopoczucia przez długi czas. Po produkty superfoods powinien sięgać każdy z nas. Regularnie spożywane wpływają na pracę całego organizmu, zapobiegają chorobom cywilizacyjnym, a także pozytywnie wpływają na pracę wszystkich układów naszego organizmu, dlatego warto wprowadzić je do swojej kuchni i wyrobić w sobie zdrowy nawyk ich stosowania. Wystarczy łyżeczkę pełną wartości odżywczych dodać codziennie do swoich dań

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE