Gotuj pysznie i zdrowo z Purellą i Anią Starmach

2019-04-17 13:54

Jak jeść zdrowo, a przy tym nie rezygnować z ulubionych posiłków i smaków? Odpowiedź na to pytanie znalazła Purella, która wspólnie z Anią Starmach wprowadza na rynek linię produktów superfoods o wyjątkowych właściwościach zdrowotnych. Wśród nowości pojawią się m.in. maca, jagody maqui, lucuma, camu-camu czy baobab.

Ania Starmach
Autor: Shutterstock Ania Starmach została ambasadorką marki Purella

Gotuj pysznie i zdrowo z Purellą

Jedzenie powinno być paliwem dla naszego organizmu. Produkty spożywcze powinny nam dostarczać odpowiednią dawkę składników odżywczych. Niestety w dobie przetworzonej żywności niewiele produktów spełnia swoją rolę. Rozwiązaniem staje się superfoods, czyli produkty kipiące składnikami odżywczymi. Takie są produkty Purelli, które już 1 maja zadebiutują na polskim rynku i poszerzą kategorię przypraw. Produkty te zostały stworzone z myślą o wszystkich tych, którzy nie są specjalistami od zdrowego odżywiania, ale chcą, by ich codzienne posiłki zostały wzbogacone o wartości odżywcze w prosty sposób.

25 niezwykłych produktów

W ofercie marki znajdzie się 25 produktów w tym m.in. guarana, jagody acai, goji, morwa, moringa, komosa ryżowa czy miechunka. Wszystkie produkty są w pełni naturalne, pochodzą ze starannie wyselekcjonowanych i certyfikowanych źródeł. Ponadto są bogate w cenne dla organizmu człowieka składniki – zawierają mnóstwo witamin, aminokwasów, składników mineralnych, antyoksydantów i prebiotyków, a część jest adaptogenami.

Zdrowe gotowanie nie musi być nudne

W świadomości wielu Polaków zdrowe gotowanie bardzo często kojarzy się z niesmacznymi produktami. A na myśl o restrykcyjnej diecie niejednemu z nas robi się cieplej na karku i dopada nas strach przed stosem wyrzeczeń. Niepotrzebnie. Chcąc podnieść jakość swojego posiłku wystarczy dorzucić do zupy czy sałatki łyżeczkę superfoods, czyli naturalną dawkę niezbędnych witamin i minerałów. - Superfoodsy nie mają na celu zachęcania do stosowania diety wykluczającej mięso, nabiał czy gluten. Chcemy przede wszystkim zachęcić do gotowania w domach ze świeżych składników z dodatkiem superfoods. Możemy przygotować np. jajecznicę czy budyń, ale w zdrowszej odsłonie, wzbogaconej o superfoodsy, czyli o potężną dawkę zdrowia. Dzięki temu będziemy mieć poczucie, że robimy coś dobrego dla zdrowia swojego i swojej rodziny. Warto więc, obok przypraw dających smak potrawom, mieć w swojej kuchni produkty superfoods, które poprawiają wartość odżywczą naszych dań, czyniąc je pożywnymi i zdrowszymi – wyjaśnia Anna Starmach, kucharka i ambasadorka marki Purella Superfoods.

Superfoods ważne dla zdrowia

Pod ogólnym hasłem super żywności kryją się różnorodne naturalne produkty, które powinny znaleźć się w dobrze zbilansowanej diecie: jagody, nasiona, strączki, korzenie, warzywa czy algi. Produkty te w związku z bogatą zawartością witamin, minerałów czy kwasów tłuszczowych korzystnie wpływają na zachowanie dobrego zdrowia i samopoczucia przez długi czas. Po produkty superfoods powinien sięgać każdy z nas. Regularnie spożywane wpływają na pracę całego organizmu, zapobiegają chorobom cywilizacyjnym, a także pozytywnie wpływają na pracę wszystkich układów naszego organizmu, dlatego warto wprowadzić je do swojej kuchni i wyrobić w sobie zdrowy nawyk ich stosowania. Wystarczy łyżeczkę pełną wartości odżywczych dodać codziennie do swoich dań