Zupy z młodych buraków [botwinki, barszcze, chłodniki]: 7 przepisów + jeden specjalny
Botwinka to wiosenna specjalność. Młode buraczki, które pojawiają się na naszych stołach w maju, to cudowny składnik wielu dań. Kultowe, tradycyjne i klasyczne są w kuchni polskiej zupy na botwince - na ciepło i na zimno. Botwinki, barszcze i chłodniki z młodych buraczków są smaczne, zdrowe, a na dodatek pięknie się prezentują. Polecamy!
Pierwsze nieduże buraczki (efekt przerywania buraków na grządkach) z miękkimi i soczystymi młodymi liśćmi to idealny składnik wielu wiosennych dań. Można przygotować z nich sałatki, surówki, pierogi, kaszotto, tarty, ale koronnymi, klasycznymi potrawami przygotowywanymi z młodych buraczków, czyli botwinki są zupy - botwinka, barszcze i chłodniki. Polecamy nasze przepisy na te dania oraz jeden - na botwinkę w słoikach, która pozwoli nam się cieszyć smakiem tej zupy przez cały rok!
Zobacz galerię z przepisami na zupy z młodych buraków
Zobacz wideo i dowiedz się, dlaczego warto jeść buraki!