Zupa z cukinii i kalarepki z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2019-06-07
8:53
Zupa z cukinii i kalarepki przygotowana przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera to pyszne i zdrowe danie. Z podanych proporcji otrzymujemy zbilansowaną odżywczo porcję dostarczającą 150 kcal.
Aby przygotować zupę z kalarepki i cukinii potrzebujesz:
1 mała cukinia
1 kalarepka
1 mała marchewka
1 mały ziemniak
1 łyżka masła
200 ml wody
szczypta soli
2 łyżki kiełków rzodkiewki
łyżka prażonych pestek dyni
Pokroić warzywa na małe kawałki. Rozpuścić masło, wrzucić warzywa, chwilę podsmażyć.
Zalać wodą, gotować przez co najmniej 35 minut. Po tym czasie zmiksować.
Podawać z kiełkami rzodkiewki i prażonymi pestkami dyni