Zupa z cukinii i kalarepki z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2019-06-07 8:53

Zupa z cukinii i kalarepki przygotowana przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera to pyszne i zdrowe danie. Z podanych proporcji otrzymujemy zbilansowaną odżywczo porcję dostarczającą 150 kcal.

Zupa z kalarepki i cukinii
Autor: Shutterstock Zupa z kalarepki i cukinii jest zdrowa i niskokaloryczna.

Aby przygotować zupę z kalarepki i cukinii potrzebujesz:

1 mała cukinia

1 kalarepka

1 mała marchewka

1 mały ziemniak

1 łyżka masła

200 ml wody

szczypta soli

2 łyżki kiełków rzodkiewki

łyżka prażonych pestek dyni

Pokroić warzywa na małe kawałki. Rozpuścić masło, wrzucić warzywa, chwilę podsmażyć.

Zalać wodą, gotować przez co najmniej 35 minut. Po tym czasie zmiksować.

Podawać z kiełkami rzodkiewki i prażonymi pestkami dyni