Ugotuj z nami najlepszy rosół -12 przepisów na rosoły i buliony dla każdego
Rosół to nasza tradycyjna niedzielna zupa, lekarstwo na przeziębienie i bezpieczne danie na każde przyjęcie. Miseczka gorącego bulionu to zawsze dobry wybór. To, z czego go przygotujemy, jakiego rodzaju mięsa i warzyw użyjemy, czym przyprawimy i z jakim dodatkiem zjemy zależy od indywidualnych preferencji. A możliwości mamy naprawdę wiele.
Rosół to aromatyczny wywar z mięsa i warzyw, który lubi niemal każdy. to bezpieczna zupa na przyjęcia i uroczystości, bo daje pewność, że każdy chętnie zje miseczkę ożywczej zupy. Rosoły przygotowuje się z wielu rodzajów mięsa, najlepsze podobno są te mieszane. Dodaje się do nich obowiązkowo włoszczyznę i zieleninę, a niektórzy wrzucają nieco mniej konwencjonalne dodatki: ostrą papryczkę, suszone grzyby, ziarna kardamonu. Ilu kucharzy, tyle rosołów.
Zupy w typie naszego rosołu gotuje się na całym świecie, są smaczne, pożywne i świetnie rozgrzewają. Wiele osób uważa, że to najlepsze remedium na przeziębienie. W galerii zebrałam dla Was przepisy na rosoły z różnego typu mięs i z różnymi dodatkami, zajrzałam do receptur z całego świata i wybrałam te, moim zdaniem, najciekawsze. Może warto urozmaicić nieco nasze rosołowe menu, albo choć raz ugotować nieco inaczej niż zwykle. Polecam!