Ugotuj z nami najlepszy rosół -12 przepisów na rosoły i buliony dla każdego

2022-02-21 11:13 Anna Szubińska
Jak ugotować pyszny rosół? Sprawdzony przepis
Autor: Shutterstock Tajemnica pysznego rosołu tkwi w różnych gatunkach mięsa, a także w długim czasie gotowania zupy.

Rosół to nasza tradycyjna niedzielna zupa, lekarstwo na przeziębienie i bezpieczne danie na każde przyjęcie. Miseczka gorącego bulionu to zawsze dobry wybór. To, z czego go przygotujemy, jakiego rodzaju mięsa i warzyw użyjemy, czym przyprawimy i z jakim dodatkiem zjemy zależy od indywidualnych preferencji. A możliwości mamy naprawdę wiele.

Rosół to aromatyczny wywar z mięsa i warzyw, który lubi niemal każdy. to bezpieczna zupa na przyjęcia i uroczystości, bo daje pewność, że każdy chętnie zje miseczkę ożywczej zupy. Rosoły przygotowuje się z wielu rodzajów mięsa, najlepsze podobno są te mieszane. Dodaje się do nich obowiązkowo włoszczyznę i zieleninę, a niektórzy wrzucają nieco mniej konwencjonalne dodatki: ostrą papryczkę, suszone grzyby, ziarna kardamonu. Ilu kucharzy, tyle rosołów.

Zupy w typie naszego rosołu gotuje się na całym świecie, są smaczne, pożywne i świetnie rozgrzewają. Wiele osób uważa, że to najlepsze remedium na przeziębienie. W galerii zebrałam dla Was przepisy na rosoły z różnego typu mięs i z różnymi dodatkami, zajrzałam do receptur z całego świata i wybrałam te, moim zdaniem, najciekawsze. Może warto urozmaicić nieco nasze rosołowe menu, albo choć raz ugotować nieco inaczej niż zwykle. Polecam!

Galeria: 13 pomysłów na rosół

Rosół domowy: tradycyjny przepis na lekarstwo na wszystkie smutki
Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE