Beszamel poleca książkę „Torty i torciki”. Sprawdź, dlaczego trzeba ją mieć?
Torty i torciki dla wszystkich łasuchów...
Dzięki niej nauczysz się piec i ozdabiać torty na domowe przyjęcia.
Pierwsza taka publikacja, w której znajdziesz przepisy i szczegółowe podpowiedzi, jak wykonać torty znane na całym świecie (mimoza, rafaello, Mozart czy Dacquoise), modne (zielony mech, tiramisu, oreo) oraz nasze rodzime „sławy” gdański, Marcinek wpisane na Listę Polskich Produktów Regionalnych czy Ambasador robiący furorę w PRL-u.
Na pierwszym miejscu klasyka, a więc torty: Dobosa, Szwarcwaldzki (Czarny Las), Sahera, Saint Honore, Cassata, Malakoff, Fedora, Napoleon, Esterházy, Mickiewicza, Wiktoria, Frankfurcki, czarci, Praga, Opera, Battenberg, Linz, Mozart, Fale Dunaju, Croquembouche, jajeczny Eierschecke, Tres Leches (Trzy mleka), Marcinek, bezowe - Pavlova, Kijowski, Dacquoise i waflowe Pishinger. Przy każdym krótka historia powstania.
Z poradnika dowiadujemy się, jak przygotować
- idealne bazy, czyli ciasta zawsze udane (biszkoptowe, kruche czy smakowe),
- poncze, syropy do nasączania,
- masy do przekładania (owocowe i kremy),
- polewy, lukry i masy cukrowe na wierzch,
- elementy dekoracyjne (inne dla dzieci, inne dla dorosłych).
Krok po kroku pokazujemy, jak upiec biszkopt, żeby nie opadł.
Podajemy sprytne triki cukierników i doświadczonych gospodyń domowych. Podpowiadamy, co się przydać w domowej produkcji tortów (tortownice, formy , patery, packi, pistoleciki, sitka inne akcesoria do modelowania) oraz jak pięknie dekorować torty w warunkach domowych.
PRZEPISY Z KSIĄŻKI "TORTY i TORCIKI":
Książka „Torty i torciki” do kupienia w salonikach prasowych i na stronie: www.sklep.grupazpr.pl, w zakładce SuperHobby