Przepisy na Halloween: niemowlak w gulaszu, mięsna stopa, skrzydła nietoperza i inne pomysły na menu
Halloween to świetna okazja, by pochwalić się kulinarnym talentem. Nawet tym najstraszniejszym! Poznaj proste przepisy na dania i potrawy na Halloween. Sprawdź, jak samodzielnie przyrządzić halloweenowe menu, w którym znajdą się m.in. niemowlak w gulaszu, skrzydła nietoperza czy... kocia kupa.
Spis treści
- Przepis na Halloween: niemowlak w gulaszu
- Przepis na Halloween: mięsna stopa
- Przepis na Halloween: skrzydła nietoperza
- Przepis na Halloween: kocia kupa
- Przepis na Halloween: ludzka głowa
Przepis na Halloween: niemowlak w gulaszu
Przygotuj dużą lalkę typu niemowlak, garnek i dowolną zupę. Urwij lalce kończyny i umyj je. Włóż kończyny lalki do garnka z zupą.
Przepis na Halloween: mięsna stopa
Przygotuj świeże mięso mielone, żółtka jajek, kiszone ogórki, ketchup i cebulę. Z mięsa, żółtek, posiekanych ogórków i cebuli zrób tatara. Uformuj go na kształt ludzkiej stopy. Na talerz wlej ketchup imitujący krew. Z cebuli wykrój paznokcie i umieść na palcach mięsnej stopy.
Przepis na Halloween: skrzydła nietoperza
Przygotuj czarny barwnik do żywności i skrzydełka kurczaka. Skrzydełka zanurz w barwniku i marynacie, następnie upiecz lub zgrilluj.
Przepis na Halloween: kocia kupa
Przygotuj płatki ryżowe lub owsiane, kocią kuwetę, nutellę i masło orzechowe. Wsyp płatki do kuwety. Z nutelli i masła orzechowego uformuj balaski na kształt kociej kupy. Następnie włóż je do kuwety.
Przepis na Halloween: ludzka głowa
Przygotuj mięsnego lub rybnego tatara, oliwki nadziewane papryką i szynkę parmeńską. Z tatara uformuj kształt ludzkiej głowy. Całość obłóż szynką. Przepołowione oliwki umieść w miejscu oczodołów.