Najlepsze klopsiki z mielonego kurczaka: jak zrobić? Rady Agaty Wojdy

2018-03-29 12:07 Agata Wojda
Najlepsze klopsiki z mielonego kurczaka: jak zrobić? Rady Agaty Wojdy
Autor: Shutterstock Klopsiki to popularne danie, lubiane zwłaszcza przez dzieci. Jak przygotować klopsiki, by usatysfakcjonowały nawet osoby o wyrafinowanych gustach?

Klopsiki z mielonego kurczaka to danie pozornie banalne, ale bardzo popularne i lubiane. Możecie je zmienić w kulinarny poemat, jeśli skorzystać z naszego przepisu i rad Agaty Wojdy - szefowej kuchni hotelu Bellotto oraz gwiazdy programu kulinarnego Smaki Agaty!

Mając zamiar zrobić klopsik z kurczaka wybierajcie doskonały gatunkowo drób i do mielenia wykorzystujcie pozbawione skóry części  tuszki, np. podudzia.

Gdy  robię klopsiki, do środka lubię dodać otartą skórkę z cytryny odświeżającą smak, płaską łyżkę miodu i zamiast zwykłej soli wykorzystywać ziołowe sole.

Klopsiki  drobiowe obsmażać można z dużym sukcesem na klarowanym maśle.

Wszystkie klopsik,i które dusimy w sosach, doprawiajmy świeżymi ziołami dopiero po przygotowaniu.

Najgorszy smak dzieciństwa to klopsy w koperkowym sosie -  tylko dlatego, że zielony dodatek zdążył się niepotrzebnie ukisić na skutek zbyt długiego gotowania. Suszone zioła można za to dodać na początku przygotowania potrawy.

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE