Mrożona herbata brzoskwiniowa z whisky
Mrożona herbata brzoskwiniowa z whisky to orzeźwiający koktajli. Idealne połączenie owoców, naparu i niewielkiej ilości alkoholu.
Mrożona herbata brzoskwiniowa z whisky to świetna propozycja na imprezę. Prosta w przygotowaniu i prawdziwie wystrzałowa w smaku.
Składniki na 6 porcji:
5 torebek czarnej herbaty
3 szklanki gorącej wody
8 dużych kostek lodu
1 szklanka zimnej wody
2 szklanki pokrojonych drobno brzoskwiń
50 g cukru
1 cytryna
whisky
lód
kawałki brzoskwini i gałązki mięty do ozdoby
Herbatę zaparzyć w 3 szklankach wrzątku. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Brzoskwinie razem z cukrem i sokiem wyciśniętym z 1 cytryny rozdrobnić w blenderze na gładką pulpę.
Połączyć herbatę z pulpą brzoskwiniową, dodać lód. Odstawić na pół godziny.
Do szklaneczek wrzucić lód i wlać po 50 ml whisky, uzupełnić mrożoną herbatą, ozdobić kawałkiem brzoskwini.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek