Faszerowane jajka z kaparami, tuńczykiem i oliwkami - 3 pomysły na farsz [WIDEO]

2018-03-15 15:32

Wielkanocne śniadanie nieodłącznie kojarzy się z jajkami z majonezem. Wystarczy kilka składników, takich jak kapary, tuńczyk, oliwki, a zwyczajny majonez zmieni się w oryginalne nadzienie. Oto 3 pomysły na farsz, którym można nadziać wielkanocne jajka.

Faszerowane jajka z kaparami, tuńczykiem i oliwkami - 3 pomysły na wielkanocny farsz.
Autor: thinkstockphotos.com Faszerowane jajka można przyozdobić na wiele sposobów.

Spis treści

  1. Farsz z kaparami
  2. Farsz z tuńczykiem
  3. Farsz z oliwek

Farsz z kaparami

1 nieduży słoik kaparów

1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

2 żółtka

1,5 łyżki majonezu

niepełna łyżka śmietany

sól

pieprz

Kapary siekamy, mieszamy z rozgniecionymi żółtkami, natką, majonezem i śmietaną.

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Tak przygotowanym farszem nadziewamy jajka.

Jak prawidłowo ugotować jajka na twardo? Beszamel.pl podpowiada

Farsz z tuńczykiem

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

1 łyżeczka posiekanej natki

2 żółtka

1,5 łyżki majonezu

niepełna łyżka śmietany

sól

pieprz

Tuńczyka odsączamy i dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami.

Tak przygotowanym farszem nadziewamy jajka.

Farsz z oliwek

1 niewielki słoik oliwek (najlepiej czarnych)

1 łyżeczka posiekanej natki lub szczypiorku

2 żółtka

1,5 łyżki majonezu

niepełna łyżka śmietany

sól

pieprz

Oliwki drobno kroimy.

Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.

Tak przygotowanym farszem nadziewamy jajka.