Farsz z kaparami
1 nieduży słoik kaparów
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
2 żółtka
1,5 łyżki majonezu
niepełna łyżka śmietany
sól
pieprz
Kapary siekamy, mieszamy z rozgniecionymi żółtkami, natką, majonezem i śmietaną.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy jajka.
Farsz z tuńczykiem
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżeczka posiekanej natki
2 żółtka
1,5 łyżki majonezu
niepełna łyżka śmietany
sól
pieprz
Tuńczyka odsączamy i dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy jajka.
Farsz z oliwek
1 niewielki słoik oliwek (najlepiej czarnych)
1 łyżeczka posiekanej natki lub szczypiorku
2 żółtka
1,5 łyżki majonezu
niepełna łyżka śmietany
sól
pieprz
Oliwki drobno kroimy.
Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy jajka.