Jeśli wolisz cannelloni ze szparagami możesz przygotować z tradycyjnie podawanym do szparagów sosem holenderskim, beszamelem lub sosem jajecznym. A najlepiej wypróbować wszystkie wersje i wybrać ulubioną.
Składniki
opakowanie rurek cannelloni
po pół kg białych i zielonych szparagów
cebula
4 pomidory
2 ząbki czosnku
oliwa
ocet balsamiczny
kieliszek czerwonego wina
sól i pieprz
Makaron ugotuj wg przepisu,a szparagi obierz i podgotuj 3-4 minuty.
Do każdej rurki włóż po 4 szparagi.
Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj, podsmaż na oliwie.
Dodaj pokrojone w drobną kosteczkę pomidory i podlej octem i winem.
Przypraw solą i pieprzem. Sosem polej rurki.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek