Buraki w słoikach na zimę - przepisy na tanie przetwory z buraków

2021-10-09 10:58 Anna Szubińska
Buraki w słoikach na zimę
Autor: Shutterstock Buraki można kisić lub marynować, można z nich również zrobić wino, sok lub nalewkę.

Zamykanie buraków w słoikach na zimę to zwyczaj, który z czystym sumieniem mogę polecić każdemu. Można je kisić i marynować, a także przygotowywać z nich wino czy nalewkę. Podpowiadamy kilka sposobów na buraki w słoikach, nie tylko na zimę.

Buraki są bardzo zdrowe, bardzo smaczne, bardzo uniwersalne, a przy tym tanie. Włączenie ich do codziennego jadłospisu daje wymierne korzyści - poprawia się nasze zdrowie i rozpromienia uroda, a domowy budżet niemal tego nie odczuwa. Buraki to super produkt, który nie traci swoich właściwości w obróbce termicznej i daje wiele możliwości kulinarnych.

Buraki to skarb za grosze. Prawdziwe superfood z całą masą dobroczynnych składników, które wspierają nasze zdrowie i urodę. Substancje odżywcze zawarte w burakach mają wpływ na prawidłowe funkcjonowanie niemal całego organizmu - wspierają układ pokarmowy, krwionośny, nerwowy, odpornościowy i hormonalny. Dzięki zawartości antocyjanów (czerwony barwnik) działają przeciwstarzeniowo. Wpływają na stan skóry, włosów i paznokci. Buraki to pokarm zdrowych i pięknych :).

W galerii znajdziesz 10 rewelacyjnych przepisów na buraczki do słoików na zimę. Od popularnych jarzynek do obiadu, które można jadać na ciepło i na zimno, przez znakomite dipy do wędlin, po konfiturę na słodko. Nie zabrakło również przepisu na pyszne trunki: sok, wino i nalewkę. Koniecznie sprawdź przepisy w galerii! Każdy znajdzie tam coś dla siebie

GALERIA: Buraki na zimę do słoików

Beszamel - Buraki
Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE