Buraki w słoikach na zimę - przepisy na tanie przetwory z buraków
Zamykanie buraków w słoikach na zimę to zwyczaj, który z czystym sumieniem mogę polecić każdemu. Można je kisić i marynować, a także przygotowywać z nich wino czy nalewkę. Podpowiadamy kilka sposobów na buraki w słoikach, nie tylko na zimę.
Buraki są bardzo zdrowe, bardzo smaczne, bardzo uniwersalne, a przy tym tanie. Włączenie ich do codziennego jadłospisu daje wymierne korzyści - poprawia się nasze zdrowie i rozpromienia uroda, a domowy budżet niemal tego nie odczuwa. Buraki to super produkt, który nie traci swoich właściwości w obróbce termicznej i daje wiele możliwości kulinarnych.
Buraki to skarb za grosze. Prawdziwe superfood z całą masą dobroczynnych składników, które wspierają nasze zdrowie i urodę. Substancje odżywcze zawarte w burakach mają wpływ na prawidłowe funkcjonowanie niemal całego organizmu - wspierają układ pokarmowy, krwionośny, nerwowy, odpornościowy i hormonalny. Dzięki zawartości antocyjanów (czerwony barwnik) działają przeciwstarzeniowo. Wpływają na stan skóry, włosów i paznokci. Buraki to pokarm zdrowych i pięknych :).
W galerii znajdziesz 10 rewelacyjnych przepisów na buraczki do słoików na zimę. Od popularnych jarzynek do obiadu, które można jadać na ciepło i na zimno, przez znakomite dipy do wędlin, po konfiturę na słodko. Nie zabrakło również przepisu na pyszne trunki: sok, wino i nalewkę. Koniecznie sprawdź przepisy w galerii! Każdy znajdzie tam coś dla siebie