Beszamel poleca książkę „Nalewki”, a w niej 120 najlepszych przepisów na te trunki
Książka „Nalewki” to nie tylko receptury, ale także wiedza z zakresu robienia nalewek. Z poradnika czytelnik dowiaduje się, jak je szykować przez cały rok, a więc nie tylko z owoców i ziół sezonowych, lecz także z miodów i cytrusów, przypraw czy czekolady i kawy.
Książka „Nalewki” prowadzi także przez meandry domowej produkcji nalewek – tak, by potem delektować się smakiem i wartością wyprodukowanego przez siebie trunku.
Zapoznaj się z książką „Nalewki”, żeby wiedzieć:
– z jakich owoców i ziół najlepiej je robić, czy z każdych owoców wyjdzie dobra nalewka; czy owoce można mieszać dowolnie, jakie wybierać i jak je wstępnie przygotować;
– czy do nalewek trzeba mieszać spirytus z wódką czy lepiej użyć gotowy nalewkowy;
– dlaczego do wyrobu nalewek dodaje się owoce pestkowane bez usuwania pestki;
– skąd brać dobre zioła, na jakie lepiej uważać;
– czy cukier można czymś zastąpić;
– czy owoc, alkohol i cukier wystarczą do tego, żeby wyszła dobra nalewka, jakie przyprawy warto dodać; czy można eksperymentować i dowolnie modyfikować proporcje składników, dodawać inne, których nie ma w przepisie;
– czy nalewki, jak kwiaty trzeba doglądać; ile czasu musi leżakować, kiedy trunek jest dobry – jak to sprawdzić;
– jak uratować nalewkę, gdy wydaje się, że nie ma dobrego smaku;
– jak elegancko serować nalewkę.
Książkę „Nalewki” kupisz w salonikach prasowych i na stronie www.sklep.grupazpr.pl w zakładce SuperHobby
POLECAMY PRZEPISY Z KSIĄŻKI „NALEWKI”:
Klasyczna groszkówka
Nalewka z kwiatów koniczyny
Nalewka z kwiatów dziurawca
Nalewka malinowa
Nalewka miodowo-kawowa