Ale Meksyk - 14 przepisów na dania kuchni meksykańskiej, idealne na obiad i na imprezę
Dania meksykańskie są aromatyczne, wyraziste w smaku i sycące. Ich przygotowanie zazwyczaj nie jest trudne, a składniki proste i dostępne w niemal każdym markecie. Mięso, fasola, papryka, pomidory i kukurydza, to podstawowe składniki potraw meksykańskich, które wyjątkowego charakteru nabierają dzięki odpowiednio dobranym przyprawom.
Kuchnia meksykańska pachnie limonką i kolendrą, wprawia w osłupienie kubki smakowe pikanterią chili i słodyczą czekolady. Cudownie łączy ze sobą na pozór nie pasujące do siebie smaki, aby uzyskać niesamowicie harmonijną całość. To kuchnia gorąca, ostra i pełna słońca, przy tym nieskomplikowana i oparta na łatwo dostępnych, również u nas, składnikach. Oto 14 propozycji przepisów na dania meksykańskie - i te klasyczne, i te nieco spolszczone. Wszystkie smaczne i warte uwagi i wypróbowania.