Jajecznica puszysta jak chmurka. Poznaj sekret Magdy Gessler
Jajecznica to doskonały wybór na śniadanie - smaczne, sycące i łatwe do przygotowania. Czasem warto spróbować ją przygotować ją w nieco inny sposób. Przepis Magdy Gessler sprawi, że Twoja jajecznica będzie lekka i puszysta jak chmura, dzięki tylko jednemu tajnemu składnikowi.
Przepisy Magdy Gessler to doskonały wybór zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych kucharzy. Proste, ale efektowne dania, które wyróżniają się smakiem i aromatem, sprawią, że pokochasz gotowanie.
Tajemnice Magdy Gessler. Doskonała jajecznica
Z jednej strony garść sprytnych i prostych receptur znanej restauratorki ratuje nas przy nagłym ataku głodu. Z drugiej te bardziej wykwintne pomagają zrobić wrażenie na najwybredniejszych gościach.
Magda Gessler nierzadko czerpie z lokalnych tradycji, ale równie często zaskakują nowymi połączeniami smaków. Dzięki swojej prostocie nie wymagają od nas wielkich umiejętności kucharskich ciekawe połączenia i rozwiązania zachwycają swoim smakiem i aromatem.
Jajecznica jest niezaprzeczalnie królową śniadań ale nie tylko. Chociaż jest prosta i szybka w przygotowaniu, nie musi być nudna. W przepisie Magdy Gessler na jajecznicę znajduje się jeden tajny składnik, który sprawia, że staje się ona puszysta i smaczna - wystarczy dodać śmietanę do jajek. Możesz przygotować jajecznicę ze swoimi ulubionymi dodatkami,
Przepis na jajecznicę Magdy Gessler
Składniki:
- 4 plasterki wędzonego boczku
- 6 jajek
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka śmietany
- sól
- pieprz
- szczypiorek do dekoracji
Rewelacyjna jajecznica Magdy Gessler ze śmietaną krok po kroku
Rozgrzej dobrze patelnię do smażenia jajecznicy na kuchence. W międzyczasie pokrój w drobne kawałki plasterki boczku. Wrzuć je na rozgrzaną patelnię i zacznij wytapiać tłuszcz. Jeśli nie będzie go wystarczająco, uzupełnij braki masłem.
Rozbij jajka do miski. Dodaj do nich śmietanę i energicznie wymieszaj całość. Dopraw masę solą i pieprzem według swojego gustu.
Wylej jajka rozkłócone ze śmietaną na gorący tłuszcz na patelni. Zredukuj płomień i smaż mieszankę, mieszając od czasu do czasu. Gdy jajka osiągną oczekiwany stopień ścięcia, zdejmij je z ognia i wyłóż na talerze. Przed podaniem, udekoruj jajecznicę posiekanym szczypiorkiem.