Pikantna zupa z mrożonego groszku i brokułów: przepis w stylu azjatyckim
Pieczone pomidory - pomysł na świetny dodatek do obiadu

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Pieczone pomidory pachną latem i ziołami.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 6 OSÓB
Pieczone pomidory pachną aromatycznymi ziołami. Można je podać jako dodatek do obiadu lub przekąskę. stanowią także lekką i niskokaloryczną przekąskę.
Składniki
6 pomidorów
ząbek czosnku
pieprz i sól
2 łyżki siekanej natki
pół łyżeczki suszonego rozmarynu
1 łyżka oliwy
Przygotowanie krok po kroku:
Pomidory ponacinaj na krzyż, lekko rozchyl i zrób dołek, wypełnij go wymieszanymi przyprawami
Pomidory posmaruj oliwą i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni Celsjusza. Wstaw pomidory i piecz 15 minut.