Pasta z żółtego sera z mortadelą - pyszne smarowidło kanapkowe z resztek

Pasta z żółtego sera z mortadelą - pyszne smarowidło kanapkowe z resztek

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta z żółtego sera z mortadelą to świetny sposób na wykorzystanie resztek z lodówki. Jeśli pozostały ci końcówki produktów, na które już nie masz ochoty, połącz je, aby uzyskać nowy smak. Taka pasta to smaczny dodatek do pieczywa.

Składniki

  • 200 g ostrego sera żółtego

  • 150 g mortadeli

  • 2 ogórki konserwowe

  • majonez

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ser i mortadelę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ogórki pokroić w drobną kosteczkę.

  • Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem lub krakersami.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5