Domowe czipsy kukurydziane z serem - jak samodzielnie zrobić nachos?
Pasta z kurczaka: przepis na wykorzystanie resztek kurczaka

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Prosta pasta z kurczaka to pyszny sposób na wykorzystanie np. gotowanego mięsa.
Ocena: 4,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Pasta z kurczaka to pyszny przepis na wykorzystanie resztek kurczaka, które zostały po gotowaniu wywaru na zupę lub grillowym przyjęciu. Do przygotowania pasty można także użyć kurczaka pieczonego. W zależności od tego, jak przyrządzony był kurczak doprawiamy pastę mocniej lub słabiej. Pasta z kurczaka to doskonały i łatwy do przygotowania dodatek do pieczywa.
Składniki
mięso z kurczaka gotowanego w wywarze, pieczonego lub grillowane - pozbawione kości i chrząstek
posiekany szczypiorek i natka pietruszki
jajka na twardo (liczba zależy od ilości mięsa) - 2 na ćwiartkę kurczaka
majonez - czubata łyżka na ćwiartkę kurczaka
ulubione przyprawy
Przygotowanie krok po kroku:
Kurczaka posiekać drobno lub zblendować - zależy jaką konsystencję pasty wolimy.
Dodać posiekane zioła i drobno pokrojone jajka.
Przyprawić i wymieszać z majonezem.
Pasta doskonale smakuje z ciemnym pieczywem i pomidorami lub ogórkami małosolnymi.
Inne pomysły na wykorzystanie mięsa z kurczaka:
Przebojowe kotlety drobiowe: najlepszy patent na wykorzystanie resztek pieczonego kurczaka
Kotlety z resztek - gotowanych ziemniaków i kurczaka z rosołu - oszczędne danie obiadowe
Fantastyczny ryż z kurczakiem na słodko - znakomite dania z resztek pieczonego kurczaka
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska