Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pasta jajeczna najlepiej smakuje ze szczypiorkiem, ale pasują do niej tez inne zioła

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Smakowita pasta z jajek do kajzerki posmarowanej masłem. Dzieci to lubią. Nawet "zielone" im wtedy nie przeszkadza. Niezwykle pożywna, będzie idealna na początek pracowitego dnia. Z łatwością zastąpi zwykły żółty ser lub wędlinę.

Składniki

  • 2 jaja na twardo

  • 4 łyżki oliwy

  • 3 łyżki grubo siekanego szczypiorku

  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jaja obieramy, wyjmujemy żółtka, białka kroimy w drobną kostkę.

  • Żółtka rozcieramy z oliwą, solą i pieprzem. Mieszamy z posiekanymi białkami i szczypiorkiem.

Ocena: 5