Pasta do chleba z czerwonej fasoli - łatwy i pyszny przepis

Pasta do chleba z czerwonej fasoli - łatwy i pyszny przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zdrowa pasta do chleba, z czerwonej fasoli, do przygotowania w 5 minut

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Pasta do chleba z czerwonej fasoli - idealne smarowidło do pieczywa do przygotowania w 5 minut. Dla wegetarian i nie tylko - to pasta pełna błonnika, zdrowego roślinnego białka i witamin - doskonała dla każdego!

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli, lub podobna ilość (220g) ugotowanej

  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

  • 1 pęczek szczypiorku, szczypioru lub 1 średnia cebula

  • ½ łyżeczki wędzonej papryki

  • sól, pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Fasolę porządnie opłukać z zalewy i przełożyć do głębokiej miski.

  • Widelcem ugnieść fasolę na gładką masę, można też zrobić to blenderem. W przypadku gotowanej fasoli można dodać odrobinę wody, aby fasola nabrała konsystencji pasty.

  • Dodać przecier pomidorowy, posiekaną cebulkę lub szczypiorek, a następnie paprykę wędzona.

  • Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe!

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4