Ostra pasta serowa z orzechami - pyszna symfonia smaków

Ostra pasta serowa z orzechami  - pyszna symfonia smaków

Autor Zdjęcia: Edyta Folwarska

Pastę można podawać ozdobioną orzechami włoskimi.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ostra pasta serowa to ciekawe połączenie smaków - kwaskowatego twarogu, ostrych  przypraw i słodkich  rodzynek. A wszystko wzbogacone smakiem i chrupkością orzechów włoskich. Po prostu zdrowo i pysznie!

Składniki

  • 25 dag twarogu

  • 10 dag gęstego majonezu

  • 10 dag  drobniutko posiekanych orzechów włoskich

  • 5 dag rodzynek

  • 6 kropli  sosu  tabasco

  • ćwierć łyżeczki pieprzu  cayenne

  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rodzynki sparzyć wrzątkiem, osączyć na sitku.

  • Twaróg dokładnie utrzeć z solą, pieprzem, sosem tabasco i majonezem.

  • Połączyć z rodzynkami i  drobno posiekanymi orzechami.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5