Ostra pasta serowa z orzechami - pyszna symfonia smaków

2021-03-29
Ostra pasta serowa z orzechami  - pyszna symfonia smaków
Autor: Edyta Folwarska Pastę można podawać ozdobioną orzechami włoskimi.
łatwy
15 min
4

Ostra pasta serowa to ciekawe połączenie smaków - kwaskowatego twarogu, ostrych  przypraw i słodkich  rodzynek. A wszystko wzbogacone smakiem i chrupkością orzechów włoskich. Po prostu zdrowo i pysznie!

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 25 dag twarogu
  • 10 dag gęstego majonezu
  • 10 dag  drobniutko posiekanych orzechów włoskich
  • 5 dag rodzynek
  • 6 kropli  sosu  tabasco
  • ćwierć łyżeczki pieprzu  cayenne
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rodzynki sparzyć wrzątkiem, osączyć na sitku.
  • Twaróg dokładnie utrzeć z solą, pieprzem, sosem tabasco i majonezem.
  • Połączyć z rodzynkami i  drobno posiekanymi orzechami.