Obłędnie prosta i pyszna pasta pieczarkowa z jajkiem
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Pasta pieczarkowa z jajkiem to pyszny i łatwy do przygotowania dodatek do pieczywa. Jej przygotowanie zajmie ci maksymalnie 20 minut, a gdy jej spróbujesz - będziesz chciał więcej.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 40 dag pieczarek
- 2 łyżki oleju
- 1 duża cebula
- 1 jajko ugotowane na twardo
- łyżeczka świeżego tymianku (ew. pół łyżki suszonego)
- sól i pieprz do smaku
- łyżka masła
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki oczyścić i pokroić na mniejsze części. cebulę posiekać. Pieczarki z cebulą przesmażyć na oleju, odparować z nadmiaru wody.
- Przestudzić i zmiksować na gładką masę z jajkiem, masłem i przyprawami. Lekko schłodzić przed podaniem.